KONINKLIJKE DE KUYPER benoemt DIRK-JAN STOPPELENBURG ALS NIEUWE voorzitter van de raad van COMMISSARISSEN

Schiedam, 29 september 2022 – Voorzitter Jan Willem Baud is 9 september 2022 na zijn tweede en laatste termijn teruggetreden uit de Raad van Commissarissen van Koninklijke de Kuyper. Baud is per dezelfde datum opgevolgd  door Dirk-Jan Stoppelenburg. Dirk-Jan van Stoppelenburg (55) is een zeer ervaren bestuurder met een ruime staat van dienst op directieniveau in verschillende sectoren, variërend van food packaging tot fashion retail, zowel in Nederland als in het buitenland.

“Ons 327 jaar oude familiebedrijf is de laatste zeven jaar door een indrukwekkende business transformatie gegaan. Ik wil Jan Willem Baud oprecht bedanken voor zijn niet aflatende steun en begeleiding gedurende deze zeer belangrijke periode voor het bedrijf. Het bedrijf is nu goed gepositioneerd voor de volgende groeifase. We zullen Jan Willems steun beslist missen en wensen hem alle goeds in de volgende fase van zijn leven. Daarnaast ben ik verheugd Dirk-Jan Stoppelenburg te verwelkomen als voorzitter van de raad van commissarissen. Hij brengt een schat aan ervaring mee die zeer relevant en waardevol is voor de volgende fase en het versnellen van onze groei. We wensen Dirk-Jan veel succes en plezier in zijn nieuwe rol als voorzitter van onze raad van commissarissen. Ik kijk er naar uit met hem samen te werken.”, aldus Mark de Witte, CEO van De Kuyper.

Dirk-Jan Stoppelenburg startte zijn carrière bij het Zweedse food packaging bedrijf Tetra Pak waar hij vijftien jaar lang verschillende Leadership posities bekleedde in het Midden-Oosten, Azië en Europa. Zijn laatste functie bij Tetra Pak was Managing Director voor Tetra Pak Benelux. Daarna maakte Dirk-Jan een bijzondere overstap, hij werd CEO bij het Zweedse mode bedrijf GANT, destijds genoteerd aan de Zweedse beurs. Na zes jaar bij GANT werd hij CEO bij het Nederlandse mode bedrijf Scotch & Soda dat hij vijf jaar leidde. Stoppelenburg heeft door de jaren heen verschillende commissariaten bekleed en is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van de Mirage Retail Group (MRG), eigenaar van bekende Nederlandse retail ketens Blokker, BCC en Intertoys. Tetra Pak, GANT en MRG hebben allen gemeen dat het familiebedrijven zijn.

“Ik kijk er naar uit om terug te gaan naar mijn roots in de voedingsmiddelenindustrie en De Kuyper te ondersteunen in haar lange termijn groei en hun visie “Own the Cocktail”. Ik ben overtuigd dat de voordelen van een familiebedrijf deze ambities stimuleren”, aldus Stoppelenburg.

“De raad van commissarissen is verheugd Dirk-Jan te verwelkomen als voorzitter op een cruciaal moment voor de onderneming. Dankzij de transformatie die de afgelopen jaren is ingezet onder leiding van het management met ondersteuning van Jan-Willem, zijn de groeivooruitzichten van De Kuyper zeer goed. We kijken ernaar uit om samen met Dirk-Jan een nieuw hoofdstuk te schrijven in de lange geschiedenis van het bedrijf, terwijl we trouw blijven aan de waarden die ons familiebedrijf succesvol en buitengewoon duurzaam hebben gemaakt”, aldus Camilla De Kuyper namens de Raad van Commissarissen.

share
Gefilterd op keyboard_arrow_down