COCKTAIL LIKEUR EXPERT KONINKLIJKE DE KUYPER VERSTERKT VOORAANSTAANDE POSITIE DOOR ACQUISITIE ICONISCH BRITS PERZIK LIKEUR MERK ARCHERS

Schiedam, 8 September 2022. Koninklijke De Kuyper voegt een nieuw toonaangevend merk toe aan hun internationale likeur portfolio. Het Nederlandse familiebedrijf neemt Archers Peach Schnapps over van Diageo. Het Britse merkicoon is de perfecte aanvulling op het premium cocktaillikeuren portfolio van De Kuyper en maakt de vier keer op rij bekroonde “Liqueur Producer of the Year” wereldleider in de categorie perzik likeuren. Volgens hun visie “Own the Cocktail” verstevigt De Kuyper haar positie vooral in het Verenigd Koninkrijk, de op één na belangrijkste cocktailmarkt ter wereld.

“We willen wereldwijd marktleider zijn in de perzik-categorie. Met Peachtree zijn we al marktleider in een aantal belangrijke cocktailmarkten, maar in het Verenigd Koninkrijk wordt de perzik-categorie historisch gezien geleid door Archers. We hadden de keuze om te blijven concurreren met Archers of om Archers over te nemen en het merk toe te voegen aan ons premium likeurportfolio. We besloten het laatste te doen”, legt Mark de Witte, CEO van De Kuyper, uit. “Archers is een likeur van hoge kwaliteit met een lange historie, diep geworteld in de Britse cultuur. Dit sterke merk presteert zeer stabiel en is sinds de introductie in 1986 relevant gebleven voor consumenten in het Verenigd Koninkrijk. Voor De Kuyper zal het merk een hoge prioriteit hebben en we zullen onze ruim 325 jaar aan likeurenexpertise en onze specifieke kennis over de perzik-categorie inzetten om het beste in Archers naar boven te halen.”

Archers Peach Schnapps is een internationaal verkochte, heldere fruit schnapps. De fruitig zoete likeur met de volle smaak van verse perzik zit in een direct herkenbare, stijlvolle mat witte fles. Na de lancering in 1986 werd deze Britse barlegende één van de snelst groeiende drankmerken op de Britse markt en richtte een geheel nieuwe categorie op. Tegenwoordig is Archers een bekend merk in het Verenigd Koninkrijk voor zowel thuisconsumptie als in bars en restaurants. De beroemde perzik likeur is onmisbaar in klassieke cocktails zoals de WooWoo en Sex on the Beach. Ook zijn de Britten dol op Archers Lemonade, de perfecte mix van Archers met verfrissende limonade.

“We zien voor Archers een interessant groeiplatform in de categorie cocktails en zullen gebruik maken van de inzichten, ervaringen en best practices die we hebben opgedaan met Peachtree. Onze focus blijft op de huidige doelgroep, waar het merk al populair is en die heel goed past bij de doelgroep waar wij ons ook met de rest van ons likeur portfolio op richten”, vertelt Godelief van Erve, Global Marketing Director bij De Kuyper.

Met de twee toonaangevende merken in de perzik-categorie, Peachtree en Archers, wordt Koninklijke De Kuyper wereldleider in de categorie perzik likeuren en komt zo weer een belangrijke stap dichter bij haar visie “Own the Cocktail”.

share
Filter by keyboard_arrow_down