Handalcohol voor hen die zorg en economie draaiend houden

Als Nederlands familiebedrijf voelen wij ons zeer verbonden met onze maatschappij. Bij Koninklijke de Kuyper willen we waar mogelijk helpen in deze buitengewone omstandigheden en onzekere tijd. Met onze expertise in de productie van alcoholische dranken dragen wij ons steentje bij aan de zorg en gezondheid van ons allen, met de productie van handalcohol en hand gel.


325 jaar distilleerervaring

In de enorme crisis die gaande is, is er een tekort aan handdesinfectiemiddelen die essentieel zijn om het risico op besmetting met het Covid-19 virus te minimaliseren. “Koninklijke De Kuyper heeft als familiebedrijf 325 jaar ervaring met distilleren. Hierdoor was het een logische stap om met onze expertise bij te dragen aan onder andere de productie van handalcohol en hand gel en daarmee een steentje bij te dragen aan het bestrijden van het Corona virus”, zegt Mark de Witte, CEO Koninklijke De Kuyper.


Ruim 100.000 flessen geproduceerd

In mum van tijd zijn we in staat geweest onze productiefaciliteiten in te schakelen voor de productie van handdesinfectiemiddelen voor mensen die de Nederlandse gezondheidszorg en economie draaiend houden. Ondanks het tekort in materialen, hebben we toch inmiddels ruim 100.000 flessen kunnen produceren. Koninklijke De Kuyper gaat er alles aan doen om de zorg- en de vitale sector ook in de komende maanden te blijven ondersteunen. We zijn er trots op dat onze mensen en ons bedrijf dit in deze uitdagende omstandigheden voor elkaar hebben gekregen.


Veel verzoeken om hulp

De eerste 10.000 flessen vlogen de deur uit en zijn verspreid onder zorginstellingen en slijterijen voor hun personeel. “Wij krijgen veel verzoeken voor de handalcohol die we maken. Vanuit de zorg maar ook vanuit de retail ontvangen we veel telefoontjes met de vraag of we kunnen helpen,” zegt Albert de heer, Global Marketing Manager Koninklijke De Kuyper. Inmiddels is het ons gelukt de productie fors op te schalen om zo beter te voorzien in de behoefte aan handdesinfectiemiddelen. Om goed te desinfecteren is volgens WHO receptuur 80% alcohol nodig.


Van het Rode Kruis tot Albert Heijn supermarkten

Een deel van onze handdesinfectiemiddelen wordt gedoneerd en geleverd aan de Nederlandse zorgsector. Zo gaan wij binnenkort een bijdrage leveren aan de voorziening van handalcohol voor het Rode Kruis. Ook leveren wij aan de vitale sector, denk aan de supermarkten van Albert Heijn, Lidl, Plus en Dirk van de Broek. Niet voor de verkoop aan consumenten, maar juist bedoeld om de cruciale hygiëne in supermarkten te helpen borgen en zo medewerkers en consumenten te helpen beschermen. Als Koninklijke De Kuyper zijn wij blij deze sectoren te kunnen ondersteunen met de levering van onze handdesinfectiemiddelen.

share
Filter by keyboard_arrow_down